Uleiurile de ghimbir și portocale - beneficii pentru frumusețe și sănătate

Uleiurile de ghimbir și portocale - beneficii pentru frumusețe și sănătate

20 august 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Uleiul de ghimbir si portocala

Uleiurile de ghimbir și portocale oferă ambele beneficii diverse pentru îngrijirea corpului și starea ta de bine. Iată câteva dintre ele!

 

Uleiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și de încălzire. Poate ajuta la atenuarea durerilor musculare și articulare. Masarea uleiului de ghimbir pe corp oferă relaxare și confort.

Micul tău secret antiinflamator

Uleiul de ghimbir are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației și înroșirii pielii. Poate fi benefic pentru afecțiuni precum artrita sau diverse iritații.

Uleiul de ghimbir este, de asemenea, folosit în mod obișnuit pentru a ajuta digestia. Ajută la atenuarea simptomelor precum balonarea, indigestia și greața. Poți folosi uleiul de ghimbir topic, diluându-l și masând-l pe abdomen, sau inhalează aroma lui pentru a te simți mai bine.

Uleiul de portocale este înălțător și energizant! Mirosul său proaspăt, citric, poate eleva starea de spirit și oferă energie pentru întreaga zi. 

Uleiul de portocale ajută la reducerea stresului, a anxietății și la promovarea unei mentalități pozitive.


Muncește din greu pentru strălucirea pielii

Uleiul de portocale conține antioxidanți naturali și vitamina C care pot spori luminozitatea pielii și ajută la îmbunătățirea aspectului general al acesteia. De asemenea, poate susține producția de colagen și reduce semnele îmbătrânirii.

Proprietățile antiseptice ale uleiului de portocale au ca efect purificarea pielii prin prevenirea înmulțirii bacteriilor. De asemenea, uleiul de portocale posedă proprietăți antiinflamatorii ce-l fac benefic pentru calmarea iritațiilor pielii și reducerea roșeții.

Uleiul de portocale este adesea folosit în aromoterapie datorită parfumului său revigorant. Poate fi folosit în difuzoarele de aromă  pentru a crea o atmosferă plăcută sau adăugat la produsele de baie pentru o experiență revitalizantă.

Important! Când utilizezi uleiuri esențiale precum ulei de ghimbir și ulei de portocale, este important să le diluezi în prealabil cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de jojoba) înainte de a le aplica pe piele.

 

 

 

Produse recomandate
Comments