Spune “Pe curând!” acestor proceduri și tratamente faciale pe timpul verii!

Spune “Pe curând!” acestor proceduri și tratamente faciale pe timpul verii!

2 iulie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

ten

Vara e bine să ne luăm la revedere de la terapii și proceduri cosmetice precum produsele de exfoliere dură și tratamentele cu laser. Și nu numai de la ele!

 

Cremele cu cortizon, eficiente în diverse boli de piele, utilizate fără indicația medicului dermatolog, pot avea numeroase reacții adverse induse de fotosesensibilizarea pielii cum ar fi apariția petelor inestetice și a acneei postcortizonice. 

Acizii glicolic, lactic, citric (în general cei extrași din fructe), care au ca scop obținerea unui aspect luminos prin exfoliere, sensibilizează pielea.

So, bye, bye! See you soon!


Bye, peeling dur, hello peeling delicat!

Peelingul chimic, dar și cel mecanic făcut cu produse agresive sensibilizează excesiv pielea și sunt de evitat în timpul verii. Poți opta, în schimb, pentru un scrub pentru față, care lasă pielea impecabil de curată, stimulată şi purificată, după îndepărtarea celulelor moarte, iar tenul devine luminos şi plin de prospeţime. Ulterior, pielea trebuie protejată cu o cremă specială, cu factor de protecție solară ridicat, în fiecare zi.


Epilare laser și tratament IPL – proceduri de lăsat pe toamnă

În timpul verii nu se recomandă nici epilarea cu laser, pentru că pielea este mai întunecată decât în mod normal. Potrivit specialiștilor, o persoană care are un bronz accentuat nu va putea fi tratată prin procedeul de îndepărtare a firelor de păr cu laser, pentru că rezultatele riscă să fie semnificativ diminuate.

Lumina intensă pulsată (IPL) reprezintă un tratament eficient pentru petele întunecate de pe piele. Însă, esteticienii nu execută această procedură în timpul verii, deoarece există riscul apariției de noi pete solare.


Fără retinoizi în vacanță!

Tratamentul cu retinoizi este excelent pentru ten, reduce liniile fine și ridurile, lasă pielea luminoasă și catifelată. Însă niciodată vara! Derivați ai vitaminei A, aceștia irită pielea și o fac mai sensibilă la lumina soarelui, și chiar dacă folosești cremă cu SPF ridicat, te poți alege cu pete maronii. Drept urmare, este recomandat să nu aplici creme cu tretinoin pe timpul verii!

De asemenea, este indicat să folosești formule de machiaj non-comedogene, care să nu înfunde porii contribuind, astfel, la apariția coșurilor. Cu niveluri de sebum și transpirație crescute în timpul verii, machiajul sufocă porii și nimeni nu-și dorește un puseu de iritații când îi e vacanța mai dragă!

Anumite molecule din uleiurile esențiale și parfumuri cresc și ele sensibilitatea pielii la soare și pot provoca pete, iritații și chiar arsuri. Dacă vrei să folosești în siguranță o cremă de față sau de corp vara sau când stai la plajă, apelează la produse fără parfum și alcool!

 

 

Produse recomandate
Comments