Tinerețe pentru ten la orice vârstă!

Tinerețe pentru ten la orice vârstă!

3 octombrie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Ingrijirea tenului

Ridurile pornesc atacul începând cu vârsta de 20 și ceva de ani, dar atunci nu prea le băgăm în seamă. Iată cum se manifestă ele şi cum le poţi combate la prima, dar şi la a doua tinereţe.

 

Lupta cu trecerea vreamii nu este una din start pierdută dacă alegem produse pentru ten potrivite vârstei noastre și adaptăm rutina de îngrijire a pielii anilor din buletin, dar și tipului de piele.


La 20 de ani

Ce se întâmplă: pielea arată semne timide de deshidratare.

Ce-i de făcut: Curaţă, tonifică şi hidratează-ţi bine tenul, cu o cremă lejeră , dimineaţa şi seara. Bea multă apă, iar alcool doar la rare ocazii. Nu te apuca de fumat, iar dacă deja te-ai apucat, acum e cel mai uşor să te laşi. Şi, chiar dacă arăţi grozav în costum de baie, arată-te soarelui cu zgârcenie!


La 30 de ani

Ce se întâmplă: ridurile de expresie încep să se accentueze simţitor, chiar dacă poate încă nu-s vizibile în stare “de repaos”. Tenul începe să-şi piardă aerul adolescentin.

Ce-i de făcut: nu e prea devreme, mai ales dacă ai pielea foarte uscată, să începi să foloseşti produse intens hidratante, cu efect de tonifiere a feţei. O dată pe săptămână răsfaţă-te cu o o ședință de exfoliere delicată tenului.


La 40 de ani

Ce se întâmplă: Primele riduri fine deja s-au instalat, conturul feţei începe să piardă din fermitate, iar pleoapele, din elasticitate.

Ce-i de făcut: Ziua, hidratează-ţi faţa cu religiozitate, iar seara nu te culca fără să te dai o cremă de noapte cu ingrediente active în lupta antirid. Crema pentru ochi trebuie să fie nelipsită înainte de machiaj şi de culcare. 


La 50 de ani

Ce se întâmplă: Efectele schimbărilor hormonale încep să se facă simţite: pielea se usucă tot mai tare, ridurile deja formate se adâncesc şi apar altele noi, cum ar fi cele din jurul gurii.


Ce-i de făcut: tenul trebuie hrănit în profunzime, şi cele mai eficiente produse sunt acelea pe bază de soia, alge, vitaminele A şi E. Suplimentele alimentare te pot ajuta să-ţi menţii pielea în formă. Gomajul – exfolierea pielii şi dermabraziunea te vor ajuta să uniformizezi culoarea feţei şi să elimini petele.


În ritualul de hidratare şi hrănire, nu uita de pielea de pe mâini, gât şi decolteu, cu tendinţă de ridare precoce din pricina expunerii la razele ultraviolete.

 

 

Produse recomandate
Comments