Cum ajută pielii o scurtă dietă vegetariană
20 mai 2022 Timp estimativ: ~2 min.
Mesele bogate în fructe și legume au numeroase beneficii pentru sănătate, dar nu toată lumea poate renunța total la carne. Însă, putem încerca să facem o pauză din când în când!
Pentru început, trebuie să știi că un consum exagerat de carne roşie este asociat cu scăderea nivelurilor de colagen şi elastină, două proteine care se găsesc în piele şi care sunt responsabile de menţinerea unui ten elastic şi tânăr.
Totodată, o dietă bogată în produse de origine animală este asociată cu apariţia acneei, iar nutriţioniştii ne recomandă să reducem nivelul total de leucină (un aminoacid esenţial din proteinele de origine animală), pentru a scădea riscul apariţiei nesuferitelor coșuri.
O perioadă în care să excluzi din alimentație produse de origine animală și te axezi pe fructe și legume poate fi ca o gură de aer proaspăt pentru organism, însă ai grijă să-i oferi toți nutrienții de care are nevoie. Dieta vegetariană nu înseamnă înfometare și nici mulți cartofi prăjiți în locul fripturilor! Înseamnă înlocuirea proteinelor animale cu cele vegetale, așa încât să menținem un echilibru în dietă.
Semințele, excelente pentru piele!
Spre exemplu, fasolea, năutul, lintea au multe proteine și înlocuiesc foarte bine carnea, iar nutriționiștii recomandă consumarea zilnică a seminţelor de orice fel: nucile, migdalele, susanul, seminţele de dovleac şi de floarea soarelui sunt bogate în substanţe antioxidante și fac minuni și pentru piele.
Se ştie că alimentele cu un conţinut crescut de apă (cum ar fi: castraveţii, pepenele verde, pepenele galben, etc.) ajută la hidratatarea pieli, umplând liniile fine şi conferind stălucire tenului.
Alimentele de origine vegetală contribuie la modificarea mediului intern spre zona alcalină, cea care stimulează procesele de imunitate, ajutând organismul să lupte cu orice fel de agresiune externă.
Verde înseamnă tinerețe!
Studiile arată că dietele bogate în alimente verzi sunt o sursa bogată de antioxidanți și vitamine, iar asta are drept consecință și o piele mai sănătoasă, mai luminoasă și, sigur, contribuie semnificativ la regenerarea părului și stoparea căderii lui, acolo unde sunt probleme.
Vitamina C este necesară pentru metabolismul colagenului, care creşte elasticitatea pielii, ducând la o piele mai fină şi mai puţin ridată, iar unele dintre cele mai bogate în vitamina C alimente sunt papaya, căpşunile, portocalele, lămâile, conopida și usturoiul!