5 sfaturi pentru un picnic reușit
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
sfaturi-picnic
Soarele strălucește, afară e o vreme minunată, poienile-s în floare, păsărelele ciripesc – pare o idee excelentă să iei masa în mijlocul naturii, alături de prieteni sau familie. Dacă sunteți începători într-ale picnicului, primul sfat este să nu alegeți un loc prea izolat, ci unul în care să aveți acces rapid la alte opțiuni – de exemplu, un parc - în caz că nu vă simțiți confortabil la iarbă verde și decideți să schimbați rapid planurile de distracție outdoor. Iată și alte câteva sfaturi care pot fi de ajutor:
- Keep it simple!
Mă refer aici în primul rând la alimentele destinate consumului la picnic. Acestea trebuie să fie cat mai puțin sofisticate, greu perisabile, ușor de depozitat și de mâncat: sendvișuri, brânză tăiată cubulețe, friptură rece, legume gata curățate de acasă și feliate (castraveți, ardei grași, frunze de salată), pateuri, fursecuri. Nu lua la picnic supe sau ciorbe, legume și fructe foarte zemoase, mâncare gătită sau prăjituri cu cremă.
La fel de simplă trebuie să fie și vestimentația „mesenilor“: alegeți haine confortabile, lejere, din materiale naturale.
- Ține la rece
Chiar și cele mai rezistente alimente se pot altera rapid când e foarte cald afară, așa că o geantă termoizolantă, căptușită cu izolație din aluminiu, este un „must have“ la picnic. În ea se pot păstra și băuturile reci mai mult timp.
- Evită „mesenii“ nepoftiți
Știi cine se mai bucură nevoie mare de ideea de picnic? Insectele! Musculițele, albinele și furnicile abia așteaptă să se înfrupte din toate bunătățile pe care le aduceți, iar spre seara, voi sunteți masa ideală a țânțarilor înformetați. Un spray anti-insecte zburătoare se va dovedi foarte util, iar pe furnici ține-le ocupate cu un festin care le va face să uite de pătura voastră de picnic: pune la distanță de un metru, pe o farfurioară sau pe un capac de borcan, puțină pâine înmuiată în apă cu zahăr.
- Nu uita de protecție
Chiar dacă pentru picnic e indicat să alegi un loc la umbră, e necesar să-ți protejezi pielea cu o loțiune cu FPS și să nu uiți acasă șapca sau pălăria de plajă, care te va feri de insolație. Un gel antibacterian pentru igiena mâinilor va ține loc de apă-curentă și germenii departe.
- Îmbată-te doar cu... natură!
Consumul de băuturi puternic alcoolizate dăunează grav nu doar sănătății, ci și distracției în aer liber. La fel și discuțiile aprinse pe subiecte „fierbinți“ sau muzica adusă de acasă – foșnetul frunzelor și cântecul păsărilor oferă cel mai frumos concert al naturii. Pur și simplu bucură-te de această ieșire și de compania celor dragi și alungă orice gând sau gest care te-ar distrage de la relaxare și confort.