Apa de mare și beneficiile ei asupra pielii
19 august 2022 Timp estimativ: ~2 min.
Iubim marea pentru momentele de frumusețe și relaxare pe care ni le oferă, însă apa ei sărată este o reală terapie pentru piele, datorită numeroaselor oligoelemente pe care le conține!
Apa sărată a mării are un număr mare de oligoelemente precum sodiu, iod, zinc sau potasiu, cu proprietăți curative pentru piele. Cunoscute şi aplicate din antichitate până în zilele noastre, băile de mare și soare sunt recomandate pentru prevenirea şi vindecarea multor afecţiuni ca rahitismul, osteoporoza, anemia, hiper-tensiunea arterială, bronşită, artrita reumatismală, depresia, dar și diverse boli dermatologice.
Datorită compoziţiei similare a apei de mare cu cea a plasmei sanguine, substanţele minerale necesare sunt absorbite foarte repede de piele şi intră direct în sânge, prin pori.
Atenție, însă, dacă urmezi o cură heliomarină ce constă în băi de soare, apă a mării și nisip: în intervalul orar 10-17, protejează-te de razele ultraviolete extrem de nocive!
Curăță și detoxifică
Magneziul, potasiul, calciul, sodiul precum şi diverşi sulfaţi, în combinaţie cu diferite oligoelemente, vindecă şi revigorează eficient pielea.
Apa sărată de mare este o opțiune perfectă pentru exfolierea pielii, deoarece salinitatea în sine are un efect uimitor asupra pielii moarte și toxinelor de pe piele.
În plus, mineralele pe care le conține apa mării, cum ar fi magneziul, sunt eficiente pentru hidratarea și hrănirea pielii, astfel că, după o cură de joacă în valuri, pielea va arăta mult mai moale și mai fină.
Apa de mare are efecte curative şi în cazul anumitor dermatite, eliminând senzaţiile de prurit. Testele au identificat rezultate pozitive chiar şi pentru psoriazis şi artrita psoriazică!
Combate acneea și celulita
Pe de altă parte, apa sărată de mare găzduiește diferite microorganisme care produc substanțe antibiotice, antimicrobiene și antibacteriene, ceea ce face ca scăldatul în mare să aibă reale calități dezinfectante. Proprietățile antibacteriene ale apei de mare, precum și efectul exfoliant menționat mai sus sunt perfecte pentru tenul care se confruntă cu acnee.
Terapia cu valurile mării reduce stresul și este ca un masaj, deoarece, în momentul contactului, energia valului presează muşchii, activând circulaţia. Un rezultat foarte important al tratamentului cu apă de mare este hidratarea celulelor. În concluzie, pielea devine mai fermă, suplă, iar celulita se diminuează.