Fall is fun – hai să învingem astenia!

Fall is fun – hai să învingem astenia!

10 octombrie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Stil de viata sanatos

Plecarea verii ți-a lăsat tristețe și nostalgie? Experimentezi de obicei efecte fizice și emoționale neplăcute de îndată ce începe toamna? Iată câteva strategii care te-ar putea ajuta să-ți recâștigi starea de bine!

 

Învingerea asteniei de toamnă, denumită adesea „tulburare afectivă sezonieră” sau pur și simplu „tristețe de toamnă”, poate implica o combinație de ajustări ale stilului de viață și practici de îngrijire personală:

 

Expune-te mai mult la soare

Lumina soarelui redusă în timpul toamnei poate duce la o scădere a bunei dispoziții. Încearcă să petreci mai mult timp în aer liber în timpul zilei, chiar și în zilele înnorate. Lumina naturală a soarelui poate stimula starea de spirit și poate regla ceasul intern al corpului.

 

Nu lenevi

Chiar dacă vremea nu te îmbie, angajează-te în activități fizice   regulate. Exercițiile fizice eliberează endorfine și sunt stimulente naturale ale stării de bine. Chiar și o scurtă plimbare, jogging-ul sau o scurtă sesiune de yoga te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit!

   

Menține o dietă sănătoasă

Concentrează-te pe a avea o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine ​​slabe și grăsimi sănătoase. Anumite alimente precum cele bogate în acizi grași Omega-3 (somon, nuci, semințe de in) au puterea de a induce bună dispoziție.

 

Nu te izola

E tentant să stai pe Netflix toată ziua când afară e nor, dar totuși conectează-te cu prietenii și cu cei dragi cât mai mult posibil. Interacțiunea socială poate ajuta la combaterea sentimentelor de singurătate și izolare care s-ar putea intensifica în timpul toamnei.

De asemenea, angajează-te în activități care-ți aduc bucurie și relaxare, cum ar fi lectura, ascultarea muzicii, o baie bună sau practicarea meditației mindfulness.

 

Decorează casa și îmbrățișează toamna

 În loc să te concentrezi doar pe aspectele sumbre, îmbrățișează frumusețea toamnei! Adoptă obiceiul de a-ți decora spațiul de locuit cu elemente calde și tomnatice care te fac să te simți confortabil. Ce zici să dai o nouă viață borcanelor de cosmetice goale? Sticlele vechi de creme, exfolianți și uleiuri de duș pot deveni splendide vaze, oale sau lumânări decorative!

 

 

 

Produse recomandate
Comments