Idei minunate de reutilizare a borcanului de exfoliant
23 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.
Ambalajul de sticlă al exfoliantului tău preferat poate deveni o superbă decorațiune, un cadou ingenios sau un „borcan al fericirii“. Iată cum!
Așadar, după ce ce conținutul grozav al borcanului s-a terminat, spălăm foarte bine borcanul, îi îndepărtăm eticheta originală și trecem la treabă!
Borcanul de exfoliant poate deveni un mini-ghiveci pentru cactuși pitici sau suculente micuțe. Putem planta în el și plante aromatice (busuioc, rozmarin, cimbru, coriandru, mentă) sau lavandă, care nu doar ne vor parfuma casa, dar vom avea și la îndemână arome proaspete când gătim.
Decorațiuni și depozitare
Borcanele de exfoliant pot deveni și superbe suporturi pentru lumânările parfumate. Pe fundul recipientului putem așeza pietricele albe sau scoici, iar în centru, o lumânare parfumată. Lasă-ți imaginația să zburde!
Obiectele mici din baie, cum ar fi dischetele demachiante sau elasticele de par, pot fi păstrate într-un astfel de recipient care poate fi utilizat și drept suport pentru accesoriile de machiaj sau pentru bețisoarele de urechi.
O idee minunată este și transformarea unui borcan gol de exfoliant în kit pentru cusut, în care să depozităm nasturi și papiote, iar în capac putem pune o pernuță în care păstrăm acele.
Amintiri din vacanță
Dacă și tu colecționezi pietre de la malul mării sau scoici, borcanele goale de exfoliant pot fi recipiente perfecte pentru păstrarea amintirilor de vacanță. Umplute cu pietricele, scoici și mici fotografii, ele pot deveni minunate obiecte de decor: pentru un touch rustic, leagă borcanul cu o sfoară, iar pentru un aer feminin și elegant, alege să-l decorezi cu panglici colorate.
Poți „îmbrăca“ tot borcanul în sfoară, pe care să lipești apoi scoici sau nasturi colorați și obții astfel un suport simpatic pentru creioane, pensule de machiaj sau alte obiecte de dimensiuni reduse.
Grădina de acasă
Într-un borcan din sticlă ne putem realiza propriul terariu cu plante suculente sau aeriene. Terariile sunt aranjamente care conțin plante, mușchi natural, crenguțe de copac, pietre, nisip, scoici, scoarță de copac, conuri și alte elemente naturale.
O idee simplă pentru realizarea unui terariu presupune un borcan gol de exfoliant, pietricele, pământ de flori şi plante micuţe, cum sunt cactuşii sau suculentele. Pentru început, pune pe fundul vasului un strat de pietricele, utile pentru drenaj, apoi un strat de pământ, fără să presezi. Pui planta în centru și completezi cu pământ. Pentru o pată de culoare, poți adăuga și nisip colorat, peste sau sub stratul de pietre. Este foarte frumos, nu ocupă mult spațiu, este eco-economic și vei avea astfel o splendidă mini-grădină chiar în casă!
Motive de fericire
Un mod simplu, ingenios și util stării tale emoționale este să umpli un borcan gol cu motive de fericire. În fiecare seară, timp de o lună, scrie pe un bilețel colorat un motiv pentru care ai zâmbit în acea zi. Poate fi un compliment primit, o notă bună a copilului, o întâlnire cu un prieten drag, orice mică (sau mare) bucurie. Pune acel bilețel în borcan, iar la sfârșitul lunii, recitește toate bilețelele, pentru a retrăi și prețui și mai tare acele momente trecătoare, dar pline de energie bună și însemnătate.