5 hobby-uri care-ți relaxează mintea
12 octombrie 2021 Timp estimativ: ~1 min.
Un hobby ne ajută să evadăm din cotidian, mai ales atunci când traversăm perioade stresante, dar și o modalitate bună, totodată, de a ne antrena mintea și creativitatea.
Când te simți epuizată mental, schimbă macazul către activități care-ți aduc plăcere și relaxare pură!
1. Gătitul
Chiar dacă n-ai fost pusă, poate, în postura de a găti pentru alții și foarte rar aprinzi aragazul chiar și pentru tine, să știi că nu ai nevoie de diplomă de masterchef pentru asta! Internetul este plin de rețete, unele filmate pas cu pas, așa că poate fi foarte simplu să prepari ceva delicios.
Și află că este și o activitate relaxantă. Gătitul ca hobby îți oferă multe satisfacții. Este ocazia ta să-ți pui la contribuție creativitatea și dacă adaugi și dragoste în acest proces, imposibil să nu iasă un preparat pentru care te va felicita toată lumea!
2. Fotografia
Fotografia reprezintă unul dintre hobby-urile care antrenează mintea și imaginația pâna la cele mai înalte cote. Te determină, implicit, să te concentrezi doar pe ce este frumos în locul respectiv sau pe ceea ce simți tu când privești prin lentila aparatului de fotografiat, iar asta poate fi o adevărată terapie pentru suflet și minte.
3. Colorat mandale
Mandalele sunt descrise ca fiind planșe de colorat pentru relaxare și liniște interioară destinate și adulților. Psihanalistul Jung marturisea ca nevoia lui de a desena mandale a aparut în timpul momentelor intense de dezvoltare personală, ceea ce indică faptul că la nivelul psihicului are loc o profundă reechilibrare. Colorarea mandalelor poate fi o minunată metodă de relaxare, de deconectare din cotidian, de stimulare a creativității, dar și a răbdării.
4. Muzica
Muzica are beneficii extraordinare pentru minte și suflet. Studiile au constat că muzicoterapia reduce anxietatea, îmbunătățește activitatea cognitivă și conferă o energie pozitivă. Folosirea instrumentelor muzicale ajută totodată la eliberarea stresului. Poți încerca, prin urmare, să înveți să cânți la un instrument ori în cadrul unor cursuri de gen, ori acasă, urmărind tutorialele de pe YouTube.
5. Cititul și scrisul
Simpla lectură a unui ziar sau a unei cărți, chiar și timp de câteva minute, poate fi suficientă pentru a reduce nivelul de stres cu până la 70%. Această activitate ajută, de fapt, la încetinirea ritmului cardiac și la eliberarea tensiunii musculare. Iar dacă ești pasionată de scris, preia frâiele, chiar dacă e vorba de scris într-un jurnal – s-a dovedit științific că journalingul limpezește gândurile, crește capacitate de concentrare, disciplinează mintea și ajută la vindecarea traumelor personale.