Beneficiile pe termen lung ale produselor de îngrijire organice
4 octombrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.
Tu știi cât de multe chimicale conțin produsele cosmetice pe care le folosești zilnic? 60% dintre aceste substanțe se absorb în sânge, ajungând apoi la organele și în țesuturile din corp.
Cercetătorii spun că zi de zi, o femeile aplică pe piele nu mai puțin de 515 substanțe chimice sintetice diferite. Chiar și banalul ruj conține 33 de substanțe chimice, iar loțiunea de corp tot pe atâtea.
Odată puse în contact cu pielea sau cu părul, aceste ingrediente ajung în sânge și, în timp, au puterea de a crea dezechilibre periculoase, chiar și boli grave. De exemplu, la nivelul pielii ne putem confrunta cu eczeme, alergii dermatologice, iritații.
Pe de altă parte, în cosmeticele organice și bio nu vom găsi substanțe chimice nocive precum parabeni, ftalați, triclosan, talc, ulei mineral, parafină. În schimb, vom întâlni uleiuri esențiale, coloranți naturali, extracte din plante provenite din culturi organice.
Totodată, crescute în culturi bio, ingredientele naturale din produsele cosmetice organice conțin până la 58% polifenoli, care sunt antioxidanți naturali. Aceștia ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.
Printre ingredientele organice se regăsesc antioxidanți precum uleiul de trandafir, care stimulează regenerarea celulară și oferă pielii confort și vitalitate, apă de trandafir, ulei de rozmarin sau ulei de floarea soarelui. Acestea împiedică îmbătrânirea pielii și ajută la refacerea colagenului, rezultând o piele strălucitoare.
Spre exemplu, apa florală pentru față obținută prin distilarea petalelor de trandafir este remarcabilă prin proprietățile sale revigorante, hidratante și calmante. Ajută la reținerea umidității, întărind în același timp bariera protectoare a pielii, pentru a evita pierderea hidratării.
Produsele cosmetice organice și bio sunt obținute prin procedee tradiționale și eco-friendly. Asta înseamnă că la obținerea lor sunt utilizate extracte din plante, plante care sunt crescute fără pesticide, chimicale, fertilizatori artificiali sau organisme modificate genetic.
Pentru a fi certificat organic, un produs cosmetic este atent analizat începând cu faza de cultură a plantelor folosite pentru obținerea ingredientelor până la transportul acestor produse și supus unei analize complexe care atestă dacă modalitatea prin care s-au obținut acestea a respectat standardele ECO, conform legislației în vigoare.