Joacă-te serios cu MINGEA DE FITNESS!
11 august 2020 Timp estimativ: ~2 min.
Acest accesoriu de fitness aminteşte cumva de copilărie şi de energia acelor ani în care făceam multă mişcare din placere, nu pentru că trebuie.
Cu ajutorul mingei de fitenss poţi executa diverse exerciţii de tonifiere a musculaturii şi de modelare a corpului fără a-ţi suprasolicita articulaţiile, luând totul ca într-un fel de joacă!
La ce e bună
Antrenamentul cu mingea de fitness are beneficii pentru cei care merg des la sală sau fac un sport de performanţă, dar mai ales pentru cei care se lasă mai pe tânjală când vine vorba de mişcare. Primul accesoriu care să te scoată din rutină, dacă eşti cam sedentară, ar trebuie să fie această minge mare (are cca 50 cm în diametru) şi frumos colorată. Iată de ce:
- antrenează toate grupele musculare prin exerciţii simple.
- previne şi atenuează durerile lombare apărute în urma prea multor ore petrecute la birou. (o poţi folosi ocazional şi pe post de scaun, pentru a diminua presiunea la nivelul coloanei vertebrale)
- îmbunătăteţeşte echilibrul şi corectează postura.
5 exerciţii simple (se vor face 2-3 serii a câte zece repetări)
Ridicări de bazin: stai pe spate pe podea, cu picioarele pe minge, în dreptul călcâielor, şi mâinile întinse pe lângă corp. Ridică uşor bazinul, cât să simţi muşchii abdominali încordaţi, apoi revino la poziţia iniţială.
*exerciţiul lucrează muşchii abdominali inferiori şi muşchii fesieri;
Abdomene: aşază-te cu spatele pe minge, picioarele depărtate şi tălpile bine sprijinite pe podea. Pune mâinile la ceafă, ţine coatele la orizontală (deci nu pe lângă urechi) şi ridică trunchiul la 30-40 de grade.
*exerciţiul întăreşte muşchii abdominali şi stimulează zona cervicală;
Extensii: stai pe burtă, cu mingea poziţionată în dreptul bazinului şi picioarele uşor depărtate, în sprijin pe degete. Ridică-te uşor sprijinindu-te cu palmele pe minge, arcuind coloana vertebrală. Privirea ţine-o tot timpul drept înainte.
*exerciţiul întăreşte muşchii spatelui, ai abdomenului şi creşte mobilitatea la nivelul coloanei;
Podul: lasă-te cu spatele pe minge şi ţine picioarele uşor depărtate şi tălpile pe podea. Lasă capul pe spate, privind în tavan, şi încearcă să faci podul, ca atunci când erai copil. Nu te forţa dacă nu-ţi iese un pod perfect. Important e să arcuieşti coloana, susţinută de minge.
*exerciţiul îmbunătăţeşte mobilitatea coloanei şi lucrează fesierii.
În echilibru: porneşte exerciţiul ţinând ambii genunchi pe podea şi mingea într-o parte, sprijinită de şold şi ţinută cu o mână. Cu palma cealaltă te sprijini pe podea. Ridică uşor mingea şi, în acelaşi timp, piciorul de care o sprijini, până o aduci pe fesă, susţinută de gambă şi de mâna cu care ai ridicat-o. Menţine-ţi echilibrul 30 de secunde în această poziţie. Repetă şi pentru celălalt picior.
*exerciţiul lucrează braţele, picioarele, fesierii şi îmbunătăţeşte echilibrul.