Microdermabraziunea, secretul unui ten neted şi luminos
24 septembrie 2019 Timp estimativ: ~1 min.
Microdermabraziunea este o procedură minim invazivă utilizată pentru a reînnoi textura generală a pielii și pentru a-i îmbunătăți aspectul. Riduri, pete, cicatrici și alte probleme cutanate pot deveni amintire cu ajutorul acestei proceduri.
Spre deosebile de dermabraziune, care este un peeling mai agresiv pentru care se utilizează un aparat/perie cu suprafață abrazivă, prin microdermabraziune se pulverizează pe suprafața pielii cristale fine de oxid de aluminiu sau bicarbonat de sodiu și apoi se folosește un aparat de sucțiune (vacuum), pentru a se obține un efect abraziv blând și îndepărtarea celulelor moarte.
Microdermabraziunea este procedură cosmetică sigură, potrivită tuturor tipurilor de piele, și te poate ajuta să atenuezi sau chiar să înlături următoarele probleme:
- Ridurile fine
- Hiperpigmentarea pielii din cauza soarelui sau a vârstei
- Porii măriți și punctele negre
- Acneea și cicatricele rămase în urma ei
- Aspectul tern al pielii
- Coloritul neuniform al pielii
Pregătirea pielii
În primul rând, o vizită la dermatolog este indicată, pentru a afla dacă microdermabraziunea este potrivită ca tratament pentru problemele tenului tău. Se vor lua în discuție procedurile cosmetice la care ai apelat în trecut, precum și alergiile sau alte posibile afecțiuni medicale.
Înainte cu o săptămână de microdermabraziune se vor sista expunerea la soare sau solar, utilizarea cremelor bronzante și epilarea cu ceară. De asemenea, este recomandată întreruperea utilizării cremelor și măștilor exfoliante, cu aproximativ trei zile înainte de începerea tratamentului.
Cum se efectuează și cât durează
Microdermabraziunea se efectuează într-un salon cosmetic și durează aproximativ o oră. Nu necesită anestezie sau aplicare de cremă anestezică, nu este o procedură dureroasă.
La sfârșitul tratamentului, pe piele se va aplica un produs hidratant, precum și o cremă de protecție solară.
Cea mai nouă metodă, hidradermabraziunea, combină difuzia de produse cosmetice cu exfolierea, fără utilizarea de particule abrazive. Întregul proces stimulează producția de colagen și circulația periferică.
La ce să te aștepți după procedură
Imediat după microdermabraziune, pielea poate fi ușor umflată și roșie, dar e normal. Acest efect neplăcut va dispărea în câteva ore.
Păstrează-ți pielea hidratată și folosește produse de îngrijire delicate. Cel puțin o zi după tratament, evită folosirea cremelor antiacneice. Pielea ta poate fi mai sensibilă la soare câteva săptămâni după tratament, așa că nu e expune direct razelor solare și aplică în fiecare zi o cremă cu FPS.
După vindecarea totală în urma procedurii, vei avea un ten mai fin, mai catifelat, mai radios!