Apă micelară sau demachiant? Află ce se potriveşte tenului tău!
25 martie 2019 Timp estimativ: ~2 min.
Pentru demachiere, există pe piață produse cu diferite formule și texturi, care fac practic același lucru (curăță tenul) în mod diferit. Deci, ce alegem? Lapte demachiant, gel de curățare sau apă micelară?
Am stabilit deja că fără demachiere dimineața și seara nu se poate. Indiferent dacă porți sau nu machiaj, tenul are nevoie să fie curățat, iar metoda apă+săpun nu este cea mai indicată. În funcție de nevoile tenului tău, iată ce poți folosi, pentru a elimina impuritățile în mod eficient și benefic pentru ten.
Gel de curățare
Este un fel de săpun lichid, dar cu o formulă delicată și pH neutru, care nu degresează pielea în mod agresiv. Gelul de curățare se potrivește în special tenurilor tinere și persoanelor foarte active, ce nu poartă machiaj și petrec mult timp în aer liber, cu tenul direct expus prafului și altor impurități din atmosferă.
Avantaje: elimină temeinic murdăria, lăsând pielea curată.
Dezavantaje: necesită clătire, iar pentru zona ochilor, dacă folosești machiaj, este nevoie să apelezi la altă metodă de demachiere, care să înlăture orice urmă de fard, fără să afecteze ochii.
Lapte demachiant
Este cel mai popular produs pentru demachiere. Arată precum o cremă mai fluidă, care înmoaie tenul, deschide porii și permite înlăturarea rapidă a machiajului și impurităților prin ștergerea feței cu o dischetă de bumbac. Cel mai bun demachiant sub formă de lapte este acela pe care-l simți confortabil pe piele, care nu ustură și nu irită fața. Poți încerca, la nevoie, și un demachiant natural: miere amestecată cu puțin ulei de măsline sau suc de castraveți. Întinzi bine amestecul pe față, elimini surplusul cu o dischetă de bumbac și apoi clătești.
Avantaje: elimină eficient machiajul și impuritățile și lasă tenul catifelat.
Dezavantaje: după folosire, necesită aplicarea unui toner, pentru închiderea porilor și revigorarea feței.
Apă micelară
După cum îi spune și numele, apa micelară este un produs de consisență lichidă, care conține micele: structuri moleculare de forma sferică, mici molecule de ulei suspendate în apă. Nu este însă uleioasă deloc și are ca efect îndepărtarea perfectă a impurităților, lăsând tenul curat și „ușor“. Se potrivește de minune tenurilor sensibile, pentru că elimină machiajul și impuritățile dintr-o singură aplicare, inclusiv în zona ochilor.
Avantaje: este cea mai rapidă și comodă metodă de demachiere, acționând în același timp și ca demachiant, și ca toner.
Dezavantaje: nu are. Un machiaj mai consistent, cum este cel profesional, va necesita poate folosirea unui lapte demachiant în primă fază, iar apa micelară va definitiva procedura de demachiere.