5 metode naturale pentru o casă cu miros adorabil
6 martie 2020 Timp estimativ: ~2 min.
O casă curată, aerisită, în care ne găsim liniștea și relaxarea și-n care ne simțim regine e locul pe care-l numim „acasă“. Iar starea de bine și relaxare va fi accentuată de mirosul natural și elegant din încăperi.
Fiecare locuință are, precum fiecare persoană, amprenta ei olfactivă. Iar pentru ca mirosul de acasă, mirosul cel mai drag și familiar, să fie cât mai plăcut, relaxant și primitor, atât pentru cei care locuiesc acolo, cât și pentru oaspeți, aerul din încăperi trebuie reîmprospătat zilnic printr-o aerisire temeinică (cel puțin zece minute în fiecare dimineață, în fiecare cameră) și înnobilat cu arome care să-i ofere personalitate și un aer distins. Iată câteva moduri prin care poți face asta în mod natural:
1. Uleiuri esențiale pe conuri de brad
Adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă sau scorțișoară pe câteva conuri de pin adunate din pădure și frumos arajante într-un coș. Una până la două picături de ulei esențial sunt suficiente, altfel mirosul devine prea puternic și înecăcios. Din când în când, schimbă poziția coșului frumos mirositor, pentru o mai bună distribuire a miresmei naturale în încăpere.
2. Apă cu aromă de portocale și scorțișoară
Fierbe apă într-o oală de dimensiuni medii și aruncă apoi în ea câteva felii de portocale și câteva linguri de scorțișoară -praf sau 2-3 bețișoare de scorțișoară. Oprește focul și lasă oala pe aragaz, fără capac, până când apa se va răci complet. Deschide toate ușile de interior și un parfum delicios va pleca din bucătărie înmiresmând și celelalte încăperi din casă.
3. Covoare parfumate
Covoarele pot capta mirosurile nedorite din casă, emanând în locul lor miresme proaspete. Amestecă într-un bol o lingură de borax cu una de praf de copt, o linguriță de condimente care miros pe gustul tău sau câteva picături din uleiul esențial preferat. Presară amestecul peste covoare, lăsă-l să acționeaze timp de 15 până la 20 de minute, iar apoi curăță cu aspiratorul.
4. Difuzoare de aromă
Sunt acele foarte populare recipente din sticlă care conțin un lichid frumos mirositor ce este absorbit de câteva bețișoare de lemn și difuzat apoi în încăpere. Cea mai bună aromă de cameră este aceea care nu miroase nici prea puternic, nici prea slab pentru a fi simțită, care nu irită ochii sau nările, care este obținută din esențe naturale și care este eliberată progresiv în aerul din casă, transformându-l într-o atmosferă caldă și confortabilă.
5. Flori naturale
Nu aștepta evenimente speciale din an sau oaspeți care să-ți ofere flori. Dăruiește-ți în fiecare săptămână câte un buchet splendid și generos, alegând soiuri care să te îmbete cu parfumul lor minunat. Florile purifică în mod natural aerul din încăpere, te răsfață atât vizual, cât și olfactiv și îți schimbă pe dată în bine starea de spirit. Trandafirii aduc pace și senzualitate, mirosul crinilor liniștește și purifică emoțional, florile de câmp îți oferă voioșie și optimism, iar parfumul orhideelor conferă eleganță și noblețe atmosferei din casa ta.