Anotimpul materialelor naturale
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~1 min.
materiale-naturale
Nimeni nu zice să nu mai porţi fusta aia grozavă din neopren, cu care faci furori la petreceri. Dar măcar în vacanţă, măcar pe caniculă, revino la materialele ce mângâie pielea, protejează de razele soarelui, sunt răcoroase şi plăcute la atingere. Mătasea naturală, inul, pânza topită şi bumbacul nu trebuie să lipsească din garderoba ta în acest anotimp.
De ce nu sunt sănătoase sinteticele
Pe lângă faptul că pur şi simplu nu sunt confortabil de purtat direct pe piele, în special când sunt 40 de grade la umbră, sinteticele mai au şi alte „păcate“:
- Favorizează transpiraţia şi nu lasă pielea să respire
- Se electrizează şi atrag praful
- Produc alergii şi eczeme
- Conţin substanţe chimice, cum sunt formaldehida şi ftalaţii, cu potenţial cancerigen.
Atenţie, în special produsele textile foarte ieftine, dar de foarte slabă calitate și urât mirositoare, aduse din China, conţin multe substanţe dăunătoare. Chiar şi cele din bumbac, nu numai cele din poliester. Vopselele folosite pentru textile conțin metale grele toxice, precum cromul sau cadmiul. Iar vâscoza (mătasea artificială) este tratată cu sodă caustică sau acid sulfuric.
Alege ce-i mai bun pentru acasă!
Când vine vorba de lenjeria de pat, de prosoapele de baie şi de hăinuţele cu care stai prin casă, nu e indicat să faci rabat la calitate. Iar bumbacul ar trebui să fie preferatul tău, căci e materialul care se înţelege cel mai bine cu pielea. Pentru pijamale, lenjerii şi prosoape, alege cu predilecţie albul sau nuanţe cât mai naturale şi pale, să fii sigură că în compoziţia lor n-a intrat prea multă vopsea pentru textile. În oferta Sabon găseşti prosoape de baie şi de plajă din cele mai fine ţesături, prosoape superabsorbante pentru copii şi parfumuri speciale pentru textile (Breeze e minunat!), care împrospătează şi au o aromă delicată şi durabilă.