3 beneficii ale masajului capilar
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
masaj-capilar
Un masaj eficient al scalpului poți executa cu succes și la tine acasă, dacă nu ai timp sau buget pentru prea multe vizite la salon. Propria ta baie poate fi trasformată într-un salon spa în care această procedură să fie la loc de cinste când vine vorba de îngrijirea părului.
Masajul capilar se poate executa atât în timpul șamponării, cât mai ales în perioada de două, trei minute în care lași balsamul să acționeze. Iar beneficiile acestei proceduri nu sunt deloc de lepădat, iată trei dintre ele:
- Previne și combate căderea părului
Un masaj riguros și regulat al scalpului stimulează microcirculația sangvină la nivelul scalpului. Astfel, substanțele hrănitoare din produsele cosmetice pe care le folosești împotriva căderii părului pătrund mai în profunzime și acționează mai eficient. Masează bine scalpul pe toată suprafața sa, cu buricele degetelor (nu cu unghiile) insistând în zonele în care ai observat că pierzi multe fire de păr.
- Crește volumul și vigoarea părului
În special femeile cu păr fin și subțire, lipsit de volum, vor observa efectele benefice ale masajului în direcția îmbunătățirii volumului podoabei capilare. Coafatul se va realiza mai ușor, iar coafura va rezista mai mult. Execută masajul odată cu aplicarea șamponului, iar balsamul de păr aplică-l doar pe a doua jumătate a lungimii firului de păr și pe vârfuri.
- Sporește starea de bine și de relaxare
Același efect de stimulare a microcirculației sangvine face minuni și când vine vorba de starea ta de bine. Masajul capilar e răsfățul suprem după o zi de muncă stresantă și asigură un somn lin și odihnitor, înlăturând durerile de cap și stările depresive sau de anxietate. Începe să efectuezi masajul de la ceafă, înaintând ușor, cu mișcări de mângâiere și apăsare ușoară, către creștetul capului, tâmple și apoi spre frunte, până la linia părului. Poți executa masajul de câte ori simți nevoia, nu neapărat odată cu spălarea părului, ci și pe scalpul uscat.