Masaj anticelulitic – tehnici simple pentru acasă
13 martie 2020 Timp estimativ: ~1 min.
În lupta cu celulita poți ieși învingătoare dacă ești perseverentă și o ataci pe toate planurile, atât interior, printr-o dietă sănătoasă, cât și exterior, prin sport și masaj. Despre acesta din urmă vom vorbi acum – mai precis, despre masajul anticelulitic pe care ți-l poți face chiar tu.
Stilul „frământat“
Ajutată de un ulei care să înlesnească manevrele de masaj, frământă, pur și simplu, zonele cu probleme – coapse, fese, abdomen, brațe - pentru a stimula drenajul limfatic şi circulaţia sangvină. Apelează la mișcări cât poți tu de viguroase, energice, dar atenție: un masaj anticelulitic ferm nu e necesar să-ţi lase vânătăi, așa cum în mod greșit se crede că e firesc.
Stilul „înghețat“
Masajul cu gheaţă îmbină tehnica de netezire a pielii prin masaj cu efectele benefice ale crioterapiei – terapia prin frig – metodă modernă de redare a tinereții și fermității pielii în saloanele de înfrumusețare moderne. Iată cum poți adapta procedura pentru acasă: pentru masajul zonelor afectate de celulită, poți folosi clasicele cuburi de gheaţă, însă marginile lor trebuie bine netezite, pentru a preveni lezarea pielii. Cel mai indicat e să obții gheaţa în forme rotunjite, care să permită apoi o manipulare uşoară. Gheaţa nu se aplică direct pe piele (intervine senzaţia de arsură), ci învelită într-un prosop fin sau în câteva straturi de tifon steril. Masează fiecare zonă 5-7 minute, prin mişcări circulare de apăsare uşoară.
Stilul „periat“
De data aceasta, stimularea sangvină și drenajul limfatic se vor obține cu ajutorul unei perii din materiale naturale. Aplică în prealabil un ulei de masaj sau o cremă anticelulitică, apoi perie zonele afectate de celulită cu mișcări ferme, circulare. Masează astfel pielea timp de trei, patru minute, de trei ori pe săptămână.