Mănuşile: reguli de bună purtare
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
manusile-reguli
Unul dintre cele mai vechi accesorii vestimentare, mănușile erau la începuturi purtate de către soldați, ca parte a echipamentului de autoapărare, iar persoanele de rang înalt își protejau finețea și albeața mânilor cu ajutorul lor. Astăzi,ele ne țin de cald în zilele reci, și, în variantele lor cele mai șic, oferă un plus de rafinament, salvând de la banalitate orice ținută.
Mănușile nu se poartă însă oricând și oricum. Iată câteva reguli de eleganță și de bun gust care să te ajute să alegi perechea de mănuși potrivită fiecărei situații.
- Înveselește o ținută de iarnă în culori neutre cu ajutorul unor mănuși vesel colorate. Evită tricotul prea aspru sau materialele cu procentaj mare de fir sintetic, care nu lasă pielea să respire.
- Mănușile se poartă doar în spații deschise. Este cuviincios să le scoți imediat ce intri într-o încăpere, cu excepția cazurilor în care porți o pereche elegantă și te afli la teatru, la operă sau la o recepție oficială.
- Peste mănuși nu se poartă bijuterii, cu excepția brățărilor.
- Mănușile de iarnă se scot întotdeauna atunci când te așezi la masă sau când dai mâna cu cineva.
- Nu cumpăra mănuși fără să le probezi, ele trebuie să îți vină perfect. Mănușile prea mari conferă un aspect neglijent, iar cele prea mici îți pot agresa articulațiile degetelor și pielea. Doar în epoca victoriană femeile se chinuiau să-și îndese mâinile în mănuși care nu li se potriveau, pentru că mâinile mici erau semn de frumusețe și noblețe.
- Mănușile scurte, bine croite, din piele sau din alt material care urmărește frumos conturul mâinii și al degetelor, negre sau în nuanțe neutre de gri, maro, roșu închis, nu trebuie să lipsească din nicio garderobă. Acest tip de mănuși nu se va demoda niciodată și complimentează orice ținută.
Iarna, ai grijă să îngrijești zilnic pielea mâinilor, cu ajutorul unui produs intens hidratant, pentru a o proteja de frig și de frecarea cu țesătura mănușilor.
Comments