Decalogul manichiurii perfecte
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~1 min.
manichiura-perfecta
1. Scapă de urme
Primul pas al ritualului este îndepărtarea conştiincioasă a ojei vechi sau a urmelor de lac incolor. Cel mai bine e să foloseşti un dizolvant fără acetonă, cu acţiune delicată asupra unghiilor. Imediat după folosirea dizolvantului spală mâinile bine, căci substanța usucă unghia şi aspreşte cuticulele.
2. Îndepărtează celulele moarte
Stratul de piele uscată şi întărită din lateralele unghiei se va îndepărta cu ajutorul unei forfecuţe de manichiură. Pentru reîmprospătarea stratului cornos, lustruieşte apoi fiecare unghie pe toată suprafaţa. Atenţie, această operaţiune se face cu o pilă special construită în acest scop!
3. Hrăneşte şi întăreşte
Pune într-un castronel două linguri de ulei de măsline şi cufundă-ţi în el, pe rând, unghiile de la fiecare mână. Este cel mai bun tratament pentru a avea unghii puternice, care nu se rup cu una cu două. Dacă unghiile sunt într-o condiţie extrem de proastă (îngălbenite, cu striaţii, friabile), foloseşte creme dedicate fortifierii unghiilor şi nu te mai da cu ojă un timp.
4. Nu tăia cuticulele
Cu ustensila specială din trusa de manichiură sau cu un beţişor cu vată la capăt cuticulele se vor împinge spre baza unghiei şi atât! Dacă hidratezi bine zona cuticulelor, acestea nu se vor exfolia şi nu va fi decât foarte rar nevoie să le tai – oricum, şi în acest caz special se va îndepărta numai partea de deasupra, cea întărită şi uscată. În setul pentru manichiură de la Sabon găsești tot ce-ți trebuie pentru această operațiune.
5. Găseşte forma ideală
Pilirea unghiei se face începând dinspre exterior către vârful unghiei, de preferat cu o pilă nemetalică. Când totuşi este nevoie să tai mai mult din unghie, foloseşte cleştişorul, nu foarfeca. Forma ideală a unghiei este aceea în care conturul acesteia îl urmăreşte fidel pe cel al degetului. Dacă ai degete ţuguiate, nu tăia unghia drept! Nu se vede frumos, mai ales dacă foloseşti lac transparent.
6. Ai grijă şi de mâini
Degeaba ai unghii ca-n reviste, dacă mâinile sunt uscate, ridate şi aspre. Cuvântul de ordine când vine vorba de mâini este hidratarea, căci se ştie că pielea delicată a mâinilor îşi pierde repede elasticitatea şi fineţea. Crema hidratantă nu trebuie să-ţi lipsească din geantă.
7. Nu uita de lacul protector
Pentru a preveni îngălbenirea unghiilor, înainte de a le colora nu uita să aplici un strat de lac protector. Atenţie, nu-l confunda cu lacul transparent pentru luciu, care se aplică, tot într-un singur strat, la final, pentru a face culoarea să reziste mai mult şi pentru a-i da strălucire. Lacul-bază de protecţie conţine substanţe ce hrănesc unghia în profunzime şi-o feresc de atacul chimicalelor şi pigmenţilor din ojă.
8. Alege oja potrivită
O manichiură impecabilă nu presupune neapărat să-ţi faci unghii roz-bombon sau roşii ca focul. De fapt poţi să nu te dai cu ojă deloc, dacă unghiile sunt bine îngrijite. Prin pilirea pe toată suprafaţa, de care am vorbit anterior, unghia capătă în mod natural un aspect perlat. Lacul incolor are avantajul că se asortează oricărei ţinute, iar un roşu carmin îţi va împrospăta starea de spirit şi te va face să te simţi ca o divă. Alege din oferta Sabon nuanța preferată – sau mai multe nuanțe preferate!
9. Protejează manichiura
La treburile casei, foloseşte mănuşi de latex, care să împiedice contactul mâinilor tale cu apa și substanţele de curăţat. Pentru o manichiură rezistentă, ai răbdare să se usuce fiecare strat de lac sau ojă înainte de a aplica unul nou. Oja se aplică din trei mişcări, mai întâi pe centru şi apoi pe lateralele unghiei.
10. Fii atentă la alimentație
Un regim alimentar haotic şi sărac în substanţe nutritive se vede imediat pe unghii: în loc de un roz sănătos au o nuanţă gălbuie sau pământie, şi asta nu din cauza ojei. Dacă ai unghii casante, striate şi cu mici pete albe, zincul e cel care lipseşte din dietă, şi-l găseşti în fasole, ciuperci şi cereale. Când îţi apar pieliţe dureroase, e semn că trebuie să completezi necesarul de acid folic din organism consumând orz, tărâţe şi ciuperci.