5 lucruri pe care nu le știai despre femeile japoneze
2 iulie 2021 Timp estimativ: ~2 min.
Femeile din Japonia sunt binecunoscute pentru ceea ce noi numim „tinerețe fără bătrânețe” și surâsul ce nu le dispare niciodată de pe chip. Iar acest lucru nu se datorează cosmeticelor scumpe, așa cum am putea crede ...
Sigur că provenim din culturi diferite, trăim în locuri complet diferite și nu ne putem adapta unui stil de viață complet diferit de cel cu care am crescut. Însă, dincolo de genetică sau climă, japonezele respectă cu strictețe câteva reguli de frumusețe pe care le putem împrumuta și noi, mai ales că nu au efecte adverse.
1. Exfolierea tenului cu matcha și azuki. Femeile japoneze utilizează de peste o mie de ani fasolea azuki în ritualurile lor de înfrumusețare. Măcinată într-o pulbere fină sau ușor granulară, acest tip de fasole roșie este un remediu natural pentru tenurile predispuse la puncte negre și acnee. Pe de altă parte, pudra matcha are un efect antioxidant și anti-aging foarte puternic.
2. Un ten prospăt exfoliat poate fi spălat cu apă de orez pentru că este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți care protejează pielea de îmbătrânirea timpurie, o calmează și o face să strălucească.
Cum se face apa de orez: pune o jumătate de cană de orez într-un bol curat și clătește orezul cu apă limpede de mai multe ori. Adaugă două căni de apă și lasă orezul la înmuiat timp de 15 minute. Strecoară orezul și păstrează apa din orez într-un borcan timp de 1-2 zile, la temperatura camerei. Apa de orez fermentată este gata când mirosul său este un pic acru.
3. Baie în care pui săculeți cu ceai verde și tărâțe de orez este de asemenea un truc folosit de japoneze pentru o piele catifelată, lipsită de riduri, fermă. Ceaiul verde din compoziție are un efect antiinflamator și anti-aging, în timp ce tărâțele de orez, bogate în acid ferulic și vitaminele A și E, au efect hidratant și anti-îmbătrânire.
4. Japonezele mănâncă foarte rar alimente procesate, în dieta lor predomind peștele, legume, fructe, alge marine, produse de soia fermentată (cum ar fi miso, de exemplu) și ceai verde. Fără fast-food, sucuri acidulate, dulciuri sau prăjeli!
În plus, japonezele își asigură constant doza necesară de vitamina C prin alimente, suplimente, băuturi, fructe, legume și produse cosmetice. Unele fructe și legume japoneze, cum ar fi citricele yuzu, kaki (curmal japonez), precum și shiso (un tip de busuioc sălbatic), sunt extrem de bogate în vitamina-minune.
5. Japonezele știu că frumusețea vine din interior, astfel că în Țara Soarelui Răsare există de veacuri înțelepciunea cunoscută sub numele de Mienai Oshare, sau „Frumusețea nevăzută“. Expresia implică faptul că frumusețea nu trebuie să fie neapărat un atribut fizic pentru a fi apreciată sau recunoscută. Ea se reflectă în mici gesturi, în modul în care privești viața, în comportament.
Tot aici a apărut conceptul wabi-sabi care promovează imperfecțiunea și asimetria obiectelor din jur, dar care se aplică și în rândul oamenilor. Acesta ne învață să apreciem frumusețea unui lucru imperfect sau a unor trăsături care nu respectă standardele. Să vedem, așadar, unicitate și frumusețe în tot ceea ce, aparent cel puțin, este lipsit de perfecțiune!
Japonezii cred vei fi cu atât mai fericit și în pace cu tine și ceilalți cu cât vei critica mai puțin, cu cât nu vei căuta cusur, cu cât vei trata unicitatea ce derivă din imperfecțiune ca pe o calitate, iar pacea interioară înseamnă un chip senin și un surâs molipsitor .