Îngrijirea pielii după o zi lungă de plajă

Îngrijirea pielii după o zi lungă de plajă

9 iulie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Îngrijirea pielii după o zi lungă de plajă

Te-ai tolănit toată ziua la soare, iar spre seară pielea te ustură și te strânge, deși ai folosit cremă cu SPF? E semn că are nevoie un plus de hidratare și atenție din partea ta!

 

După o expunere la soare, îngrijirea corespunzătoare a pielii este importantă pentru a menține o piele sănătoasă și a preveni eventualele deteriorări. Iată câteva sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă după plajă:

Hidratare de la interior: Expunerea la soare poate deshidrata pielea, așa că este crucial să rehidratăm organismul. Consumă suficiente lichide, cum ar fi apă și băuturi răcoritoare, pentru a menține nivelul optim de hidratare. 

Produse aftersun: Dacă pielea ta a suferit arsuri solare sau este foarte sensibilă după expunerea la soare, poți folosi un produs pentru calmarea pielii afectate, cum ar fi o loțiune de corp aftersun sau o cremă de corp cu textură gel, care intră repede în piele și răcorește. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamației și la calmarea iritațiilor.

Exfoliere delicată: După plajă, poți folosi un scrub de corp blând, pentru a îndepărta celulele moarte și a favoriza regenerarea pielii. Asigură-te că exfoliantul de corp este delicat, pentru a nu agresa pielea sensibilizată de expunerea la soare.

Duș răcoros: După plajă, alege un duș cu apă călduță sau răcoroasă în loc de un duș fierbinte. Apa fierbinte poate usca și mai mult pielea, agravând eventualele probleme de deshidratare.

La duș, alintă-ți pielea cu un ulei de duș care curăță și hidratează pielea în același timp, oferindu-ți o senzație plăcută de confort și prospețime. În vacanțe, ia cu tine produse de îngrijire a pielii în variantă mini, pentru a nu te despărți de rutina ta de îngrijire a pielii nici în călătorii.

Dacă pielea ta se resimte după o zi lungă de plajă, încearcă în următoarele trei zile să eviți expunerea prelungită la soare, în special în timpul orelor de vârf, când radiațiile UV sunt cele mai puternice. Poți folosi și alte metode de protecție, cum ar fi purtarea unui tricou cu protecție solară.

 

Produse recomandate
Comments