DOS AND DON΄TS în îngrijirea buzelor - evită aceste trei obiceiuri!

DOS AND DON΄TS în îngrijirea buzelor - evită aceste trei obiceiuri!

27 august 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Vrei buze pline și hidratate, dar faci, uneori automat, gesturi care le dăunează pe termen lung? Iată ce obiceiuri e necesar să elimini din trucurile tale de frumusețe!

 

Buzele au cea mai sensibilă piele! Se deshidratează, se crapă ușor în bătaia vântului sau sub razele soarelui, și au nevoie de îngrijire permanentă, consecventă, fără scurtături. 

Așadar,

1.Nu îți linge buzele

Acest obicei cu aer senzual, dar cu efecte nedorite, nu-ți va face buzele mai frumoase și mai voluptoase. Poate preț de un minut, ca o iluzie optică, pentru că saliva este agresivă cu pielea sensibilă a buzelor. Dacă simți nevoia să-ți umezești des buzele, este poate pentru că nu bei destulă apă. Hidratează-te corspunzător, cu cel puțin doi litri de lichide pe zi – apă, supe, sucuri naturale, iar buzele tale nu se vor mai simți atât de „însetate“.

2.Nu îndepărta cojițele cu dinții sau unghiile

Ți s-au crăpat buzele și sunt acoperite de cojițe inestetice și dureroase? Rezistă tentației de a rupe acele cojițe – vei crea leziuni care sângerează și alte coji se vor forma ca reacție a pielii. Apelează mai degrabă la un tratament de exfoliere cu un scrub delicat pentru buze .

Exfoliantul de buze îndepărtează celulele moarte și lasă buzele moi, catifelate și gata pentru îngrijiri ulterioare. Aplică o dată, de două ori pe săptămână, pe buzele curate și uscate, folosind mișcări circulare ușoare de masaj pentru a accelera exfolierea. Șterge apoi buzele cu un tampon de bumbac și aplică un balsam de buze hrănitor .

3.Nu abuza de rujurile mate

Revin periodic în modă și au avantajul de a oferi un look natural și un finiș catifelat buzelor. Din nefericire, catifelarea nu durează mult, pentru că rujurile mate, rezistente la transfer, usucă buzele și pot favoriza apariția leziunilor. Dacă îți place să porți rujuri mate, apelează la acest truc: vei avea nevoie de un strat de protecție suplimentar, pentru ca buzele să nu se usuce și să se crape. Aplică balsam de buze hidratant sau un ulei de buze calmant și hrănitor, înainte de aplicarea rujului mat. 

Vrei buze mai pline, perfect netede și hidratate? Nu ai nevoie de proceduri invazive, le poți obține în trei pași simpli – exfoliere, hidratare, aplicarea unui luciu natural. Descoperă produsele noastre pentru îngrijirea buzelor și fă-le loc în rutina ta zilnică de frumusețe!

 

 

 

Ingrijirea buzelor
Produse recomandate
Comments