3 calităţi esenţiale pe care trebuie să le aibă fondul tău de ten
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
fond-ten
- Să fie compatibil cu tipul tău de ten
Înainte de a cumpăra un fond de ten, asigură-te că știi ce tip de ten ai: uscat, gras, sensibil, normal sau mixt. Acum fondurile de ten sunt aproape la fel de „performante“ precum o cremă de față și ideal e să folosești unul perfect compatibil cu tenul tău. De exemplu, fondurile de ten dedicate tenului gras nu conțin uleiuri, iar cele dedicate tenului sensibil au o formulă mai delicată.
- Să nu provoace iritații
Când porți un fond de ten, nici nu trebuie să-l simți. El trebuie să fie precum o a doua piele, una mai frumoasă și mai catifelată decât cea pe care o ai deja. Dacă simți cel mai mic disconfort (pielea „strânge“, ai mâncărimi, apar iritații sau tenul se îngrașă repede și fondul de ten se strânge inestetic în pliurile feței înseamnă ori că nu ai ales fondul de ten potrivit – vezi punctul 1, ori că formula lui chimică e una pe care tenul tău nu o tolerează. Cel mai bine, înainte de a investi într-un fond de ten, utilizează o mostră, ca să vezi cum se „înțelege“ el cu tenul tău.
- Să nu schimbe radical nuanța pielii
Cum spuneam mai sus, nu trebuie să simți fondul de ten, dar nu trebuie nici să-l vezi. Nuanța aleasă e musai să se potrivescă pigmentului de bază al pielii tale (cu tentă caldă - gălbui sau cu tentă rece - bej). În primul rând, nu încerca fondul de ten pe mână – nuanța pielii de pe mâini poate fi mult diferită de cea a tenului. Aplică un pic de fond de ten sub lobul urechii și așteaptă câteva ore înainte de a-l cumpăra. Astfel vezi dacă ți se potrivește ca nuanță și dacă-i tolerezi textura.
Și nu uita regula de bază: fondul de ten se aplică pe o piele perfect hidratată! Așadar, înainte de a te machia, folosește o cremă de zi precum crema cu morcov de la Sabon, o cremă puternic hidratantă, pe bază de ulei din seminţe de morcov, unt de cacao şi ulei din floarea soarelui.