Fii zen - încarcă-te cu pace şi energie pozitivă!
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
fii-zen
Această veche filosofie budistă, transpusă în realitatea modernă, preluată și adaptată de cultura europeană, se traduce prin obținerea „stării de bine“, folosind procedee de îngrijire, relaxare și răsfăț. Nu e simplu să fii zen în lumea noastră agitată și stresantă, dar prin câteva metode la îndemână, te poți rupe de cotidian și-ți poți reface echilibrul interior.
Masajul, răsfățul suprem
După o zi obositoare, cu drumuri lungi sau stat mult la calculator, o ședință de masaj îți va detensiona corpul și spiritul. Un masaj de relaxare reușit este cel executat într-un mediu în care să te simți confortabil, la salon sau chiar la tine acasă, de către un terapeut ori chiar de cineva priceput din familie, întrucât presupune o tehnică simplă: mișcări blânde, de mângâiere și frământare a pielii de pe tot corpul, insistând în zona cervicală, lombară și a tălpilor. În timpul masajului, ascultă în surdină o muzică liniștitoare, iar pentru un efect maxim de zen, folosește un ulei de masaj precum acesta, care ajută la regenerarea și hidratarea pielii, adăugând acestui proces aromaterapia, ce completează beneficiile de îngrijire cu cele de relaxare.
În spiritul naturii
Nu exită metodă de relaxare mai eficientă pentru corp și minte decât întoarcerea la natură, la esențele ei de bază, la pacea și mirosul ei curat. Și chiar dacă timpul nu-ți permite să evadezi la munte sau la mare, adu natura la tine, prin intermediul produselor ce au la bază apa pură, florile, fructele, mineralele naturale și miraculosul nămol terapeutic, recunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare și calmante. Încearcă masca pe bază de nămol de la Marea Moartă, un produs-vedetă la Sabon și un adevărat răsfăț pentru tenul obosit, încărcat, căruia vrei să-i redai frumusețea și catifelarea.
Zen cu ochii închiși
E metoda de refacere și de relaxare cea mai eficientă și suntem construiți să beneficiem de ea zilnic – totuși, în zilele noastre, apelăm tot mai rar la relaxarea prin somn. Și nu e vorba doar despre somnul de noapte, care, apropo, trebuie să dureze cel puțin șapte ore neîntrerupte, ci și de somnul utilizat ca terapie, atunci când nu te simți bine sau când stresul și gândurile te copleșesc. Educă-te să-ți poți oferi relaxare prin somn, câte o jumătate de oră, o oră sau chiar celebrul power-nap, o repriză de somn scurtă, de maximum 20 de minute, care dă restart și refresh corpului și minții. Decât să apelezi la cafea, care agită sistemul nervos, închide ochii pentru câteva minute și încearcă să... dormi. Pentru a-ți fi mai simplu să adormi când e lumină afară, folosește o mască de somn precum aceasta de la Sabon, pentru detaşare absolută şi un somn odihnitor.