De ce tenul tău are nevoie de exfoliere post-vacanță
exfoliere ten

De ce tenul tău are nevoie de exfoliere post-vacanță

26 septembrie 2024 Timp estimativ: ~1 min.

În timp ce o exfoliere delicată folosind un scrub blând este întotdeauna binevenită, este important pentru tine să abordezi orice tip de tratament pentru piele cu prudență și ținând cont de tipul tău de ten. Iată ce ar trebui să știi despre exfolierea pielii după vară:


Peelingul chimic, o soluție cu precauții

Expunerea la soare în timpul verii poate duce la diferite probleme ale pielii, cum ar fi pigmentare crescută (pete solare), nuanță neuniformă a pielii, aspect tern și, în unele cazuri, creșterea cantității de sebum sau apariția erupțiilor. Un peeling chimic poate ajuta la rezolvarea acestor probleme prin exfolierea stratului superior al pielii și dezvăluirea unui strat de piele nou, fin și sănătos.

Înainte de a te supune unui peeling chimic, consultă un dermatolog care-ți poate evalua starea pielii, poate recomanda tipul adecvat de peeling și poate personaliza planul de tratament în funcție de nevoile tale specifice.

 

Așteaptă până când pielea sărutată de soare se vindecă

În general, se recomandă să aștepți până după vară pentru peelinguri mai intense. Motivul este că expunerea la soare poate face pielea mai sensibilă, iar peelingurile executate atunci când pielea este bronzată sau încă se confruntă cu daune reziduale ale soarelui pot crește riscul de reacții adverse.

 

Nu renunța niciodată la protecția solară

Chiar dacă vara s-a terminat și indiferent dacă alegi o exfoliere mecanică delicată sau un peeling chimic profund, protecția solară este crucială. După o exfoliere, pielea ta va fi mai sensibilă la razele soarelui. Este esențial să folosești o cremă de protecție solară cu spectru larg, cu cel puțin SPF30 și să reaplici pe tot parcursul zilei.

 

La ce să te aștepți după peeling

Timpul de recuperare după un peeling chimic poate varia în funcție de adâncimea la care s-a efectuat procedura. Peelingurile superficiale pot duce la roșeață ușoară și descuamare care durează câteva zile. Peelingurile mai profunde ar putea necesita câteva zile până la săptămâni de recuperare.

 

După vară, pielea beneficiază de pe urma exfolierii, care rezolvă probleme cauzate de expunerea la soare, creșterea producției de sebum sau de alți factori dăunători. 

 

Produse recomandate
Comments