Double cleansing – demachiere de mare profunzime
18 aprilie 2019 Timp estimativ: ~1 min.
Specialiștii în frumusețe sunt de părere că demachierea sumară cu apă micelară nu este suficientă pentru îndepărtarea totală a impurităților, și de aceea avem nevoie de dublă-demachiere: double cleansing. Să vedem ce înseamnă acest lucru!
Am auzit de hidratare profundă cu cele mai performante creme, de hrănire în profunzime a tenului, de terapii antiage minuțioase, de ce n-ar fi și demachierea o procedură privită cu mai multă... seriozitate?
Demachiere înseamnă mai mult decât simpla îndepărtare a machiajului. Peste zi, bacteriile și impuritățile din atmosferă își fac culcuș în pori și contribuie la îmbătrânirea prematură a tenului, la pigmentarea neuniformă a acestuia și la apariția coșurilor și altor tipuri de iritații ale pielii, iar cel mai eficace mod de a preveni aceste neplăceri este demachierea în profunzime: double cleansing.
Metoda double clensing implică utilizarea uleiurilor demachiante pentru a îndepărta urmele de machiaj, excesul de sebum, transpirația, celulele moarte și resturile altor soluții folosite pentru îngrijirea tenului, cum ar fi măștile cosmetice sau cremele cu protecție solară. O a doua „rundă“ de demachiere este absolut necesară, susțin experții în frumusețe.
Cum se face dubla demachiere
Pentru prima rundă, șterge fața de mai multe ori cu un demachiant pe bază de ulei, folosind câteva paduri speciale de bumbac, până când ultimul folosit rămâne perfect curat. E de la sine înțeles că dacă ai aplicat mai multe straturi de machiaj – primer, fond de ten, pudră, blush, farduri și mascara – acestea nu se vor îndepărta după doar o singură aplicare de soluție demachiantă.
Odată îndepărat grosul machiajului, aplică un demachiant pe bază de apă sau spală bine tenul cu un săpun special pentru față, cu pH neutru, masând bine fiecare porțiune a tenului.
Statisticile spun că femeile acordă în medie doar 20 de secunde procesului de demachiere (deci majoritatea se demachiază în grabă, doar pentru a „bifa“ această etapă de îngrijire a feței).
Temperatura apei este și ea importantă – apa foarte fierbinte poate irita pielea, în special dacă suferi de acnee rozacee, iar apa foarte rece creează o senzație de prospețime, însă închide porii și împiedică înlăturarea completă a impurităților. Spălarea tenului se va face cu apă călduță, la temperatura camerei. La final, poți clăti fața cu apă rece.
Double cleansing – beneficii
În afară de o îndepărtare corectă și completă a machiajului și impurităților, demachierea dublă redă tenului strălucirea și vitalitatea și-l pregătește pentru a primi substanțele benefice din cremele hidratante și antiage. Double cleansing-ul va permite serului și cremei de noapte să penetreze mai adânc și să acționeze mult mai eficient.
Dubla demachiere este cu atât mai importantă cu cât ești o persoană activă, mereu pe drumuri, în special dacă locuiești în orașe mari și poluate.