Ce se întâmplă cu pielea ta dacă nu dormi bine
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.
dormi-bine
Pielea capătă un aspect tern
Lipsa somnului face ca procesul de regenerare a pielii pe timp de noapte să fie defectuos. Pielea își pierde astfel strălucirea și aspectul fresh, devine palidă și ternă. După o noapte agitată, o poți ajuta să arate mai bine aplicând dimineața un ser de tonifiere, precum acesta.
Apar ridurile premature
Chiar dacă nu ai ajuns la vârsta primelor riduri, dacă nu dormi suficient, asta se va vedea pe pielea ta. Unul dintre motivele apariției ridurilor premature, în special a celor de pe frunte și din zona tâmplelor (laba gâștei) este și lipsa de somn (când ești obosită, tinzi să te încrunți). Încearcă să te bagi în pat înainte de miezul nopții și folosește o cremă de noapte cu efect antirid.
Apar iritațiile
De multe ori, pielea adultă se confruntă cu probleme... adolescentine, precum coșurile și punctele negre. Somnul insuficient se află și el pe lista de cauze ale apariției unor astfel de leziuni la maturitate, pentru că oboseala duce la stres, iar stresul afectează sănătatea pielii.
Cearcănele se adâncesc
90% dintre femei au cearcăne (și bărbații, dar ei sunt mai puțin interesați de fenomen), însă cele de nesomn se adâncesc și capătă o culoare vineție. Remediu rapid? Somnul! Iar ca să le camuflezi, folosește un anticearcăn încercat pe încheietura mâinii. Dacă pigmentul acoperă zona închisă la culoare din dreptul venelor, este potrivit pentru a camufla cearcănele. Un strat fin de pudră pulbere va fixa anticearcănul.