Beneficii minunate ale mineralelor de la Marea Moartă

Beneficii minunate ale mineralelor de la Marea Moartă

20 iunie 2024 Timp estimativ: ~1 min.

beneficii Marea Moarta

Marea Moartă este considerată cel mai mare SPA natural din lume, deoarece apa sa conține argilă și minerale cu beneficii extraordinare pentru piele. Iată câteva dintre ele!

 

Bogate în mod natural în minerale și micronutrienți, sărurile de la Marea Moartă sunt o sursă unică de vitalitate a pielii, eliminând celulele moarte și stimulând reînnoirea pielii. În plus...


Exfoliază delicat 

Mineralele din Marea Moartă nu se dizolvă în apă, așa că ele pot fi folosite pe post de scrub pentru tratamente de micro-dermabraziune, atât pentru față, cât și pentru corp. 


Tratează probleme ale pielii

Marea Moartă conține 21 de minerale, printre care sodiu, magneziu, calciu, brom, bitum și potasiu. Dintre acestea, 12 minerale nu au mai fost găsite nicăieri în altă parte. Efectele acestor minerale deservesc probleme precum celulită, alergii ale pielii, dermatită atopică, piele uscată, riduri, artrită, dar și acnee sau psoriasis. Sulful conținut are proprietăți antibacteriene naturale, reglează sebumul și ameliorează sau chiar tratează acneea. O mască de față pe bază de ingrediente de la Marea Moartă va face minuni pentru tenul cu probleme.


Stimulează hidratarea

Cantitatea mare de magneziu (concentrația de magneziu găsită în sărurile de la Marea Moartă este de aproximativ cincisprezece ori mai mare decât a sărurilor din orice altă mare!) ajută la reducerea inflamațiilor pielii și la îmbunătățirea gradului de hidratare, întărește bariera cutanată, sporește absorbția apei și permeabilitatea pielii. Dacă produsele pe care le folosești sunt îmbogățite și cu extracte din plante și uleiuri naturale, atunci efectul este fabulos! 


Rejuvenează pielea

Mineralele din Marea Moartă ajută la reducerea ridurilor, catifelând și redându-i pielii elasticitatea. Zincul ajută la vindecarea pielii, usucă coșurile și elimină punctele negre, protejează lipidele și fibroblaștii, celulele care creează colagenul ce conservă aspectul tineresc al pielii.


Ajută în tratamentul multor probleme de sănătate

Mai multe studii realizate de International Journal of Dermatology au arătat că nivelul crescut de magneziu și brom conținut de sarea din Marea Moartă are efecte pozitive și asupra alergiilor. Bromul acționează asupra relaxării musculare.

Băile în Marea Moartă sunt cunoscute pentru efectele benefice în tratamentul artrozei sau osteoporozei și asta pentru că absorbția de minerale stimulează circulația sângelui și contribuie la întărirea sistemului osos. Sodiul ajută nu doar la curățarea și exfolierea pielii, la neutralizarea radicalilor liberi care pot degenera celulele pielii, ci și la ameliorarea durerilor musculare.

 

 

Comments