5 sfaturi pentru un păr sănătos după o zi la mare sau la piscină

5 sfaturi pentru un păr sănătos după o zi la mare sau la piscină

13 august 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Ingrijirea parului

Expunerea la sarea din mare sau la substanțele chimice din piscine poate deteriora părul. Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține părul sănătos după ce te-ai bucurat de o sesiune de înot!

 

Primul pas este să-ți clătești bine părul cu apă proaspătă imediat după înot, pentru a îndepărta clorul, apa sărată sau orice alte impurități care nu au ce căuta în părul tău. Dușul imediat după înot va preveni atacul nociv al acestor substanțe. Și iată ce poți face mai mult, pentru a păstra sănătatea și frumusețea podoabei tale capilare:

1.Folosește un șampon blând: îndepărtezi astfel orice acumulare de clor sau substanțe chimice din păr. Șampoanele nutritive și care mențin hidratarea sunt concepute pentru a curăța în profunzime și ajută la îndepărtarea reziduurilor, lăsându-ți părul curat și proaspăt.

2. Restabilește hidratarea: Clorul poate priva părul de uleiurile sale naturale, lăsându-l uscat și fragil. Pentru a contracara acest lucru, folosește un balsam hidratant după fiecare sesiune de înot. Caută balsamuri și măști de păr hrănitoare în profunzime, deoarece acestea conțin ingrediente care pot ajuta la restabilirea umidității și la hrănirea părului.

3.Aplică un ulei de păr: pe lângă balsam, uleiul de păr oferă un plus de hidratare și protecție părului tău. Aceste produse pot ajuta la reținerea apei, la prevenirea uscării părului și creează o barieră împotriva deteriorarii cauzate de clor.

4. Evită coafarea la cald: părul deteriorat de clor tinde să fie mai vulnerabil la deteriorarea termică. Oferă părului tău o pauză de la coafarea excesivă, cum ar fi uscarea, îndreptarea cu placa sau ondularea cu ondulatorul. Dacă e musai să utilizezi căldură, aplică în prealabil un spray de protecție termică sau un ser de păr .

5. Hrănește părul în mod regulat: Încorporează în rutina de îngrijire a părului tratamente de condiționare profundă, mai ales în sezonul vacanțelor de vară! Balsamurile profund hrănitoare precum laptele de păr ce acționează peste noapte pot ajuta la restabilirea hidratării și la repararea oricăror daune cauzate de expunerea la clor. Aplică o mască de păr o dată pe săptămână sau la nevoie, concentrându-te pe lungimea și vârfurile părului.

Truc! Înainte de a intra în piscină, umezește-ți părul cu apă proaspătă și aplică un pic de balsam sau ulei de păr leave-in. Vei crea astfel un strat protector ce minimizează absorbția de clor sau alte substanțe chimice în fibra capilară.

 

 

Produse recomandate
Comments