10 paşi către o manichiură impecabilă

10 paşi către o manichiură impecabilă

22 octombrie 2024 Timp estimativ: ~1 min.

Dacă eşti curioasă cum să obții o manichiură impecabilă, specialiștii în frumusețea mâinilor și unghiilor au pentru tine sfaturi pe care noi le-am adunat în acest articol.

Pas. 1 Spală bine mâinile cu apă şi cu săpun lichid delicat, pentru a-ți degresa pielea și unghiile și pentru a le pregăti pentru pașii care urmează. 

Pas. 2 Folosește un scrub de mâini pentru a îndepărta celulele moarte. Dacă nu ai un exfoliant special, scrubul de corp  este la fel de bun. Aplică un pic de produs pe suprafața mâinilor și unghiilor, masează ușor și apoi clătește.

Pas. 3 E rândul cuticulelor să primească atenția ta. Unge-le cu un ulei special şi împinge-le încet cu un beţişor de lemn. Atenţie! Nu apăsa pe unghie, ci înspre deget, paralel cu unghia. 

Pas 4 Pilirea unghiilor e un pas care trebuie făcut cu atenție și fineţe, pentru a nu leza marginea unghiilor. Execută doar mişcări în acelaşi sens până obţii forma şi lungimea pe care ți le dorești.

Pas 5 Șlefuirea unghiilor, spre deosebire de pilire, se realizează pe toată suprafața unghiei. Dacă vrei o unghie lucioasă în mod natural, folosește un buffer.

Pas 6 Tăierea cuticulelor, un pas controversat. Dacă vrei, poţi tăia cuticulele prea mari sau prea crăpate cu ajutorul unei forfecuţe speciale, bine dezinfectată.

Pas 7 Degresează unghia cu o dischetă demachiantă imbibiata în alcool sanitar sau o substanță special concepută pentru degresarea unghiilor. Acest pas va asigură o aderență mai bună a lacului de unghii.

Pas 8 Aplică un strat subţire de bază, mai întâi pe vârful unghiei şi apoi pe toată suprafaţa acesteia. Dacă unghiile sunt foarte subţiri, moi sau exfoliate, poţi aplica două straturi de base coat. Așteaptă să se usuce fiecare strat până îl aplici pe următorul.

Pas 9 Alegea culoarea favorită și aplică oja în două straturi, începând aplicarea de la vârful unghiei şi apoi pe toată suprafaţa ei. Ca și în cazul stratului de bază, ai răbdare să se usuce fiecare strat înainte de o nouă aplicare. 

Pas 10  După ce s-a uscat oja, aplică un strat de top coat care se usucă rapid, fixează culoarea şi păstrează luciul. 

Pas 11 Ultimul pas readuce în atenție pielea mâinilor, pentru că nu putem vorbi de manichiură impecabilă fără mâini catifelate. Hidratează mîinile cu cremă de mâini care s-o îngrijească pe termen lung. În lunile reci, noi îți propunem folosirea unui unt de mâini care oferă un plus de hrănire pielii uscate.

 

 

Produse recomandate
Comments