10 semne că nu folosești cosmeticele potrivite
25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~1 min.
10-semne
1. Iritații
Pot fi cauzate de factori multipli, dar unul dintre ei poate ține de cremele și loțiunile folosite sistematic. Un ingredient aparent inofensiv poate deveni un alergen pentru pielea ta. Folosește un timp produse destinate tenului sensibil și vezi dacă situația se ameliorează.
2. Petele roșii
Petele roșii sunt un alt semn de avertizare că este posibil să folosești produse greșite. De multe ori, urticaria poate fi rezultatul reacției organismului la ingredientele din formulele cosmetice. Oricât de lăudată ar fi o cremă, dacă îți apar pete, renunță la ea și încearcă alt produs.
3. Pruritul
Poate fi cauzat de cremele și loțiunile intens parfumate. Încearcă să folosești produse cosmetice fără parfum, bazate pe ingrediente naturale.
4. Punctele albe
Acele mici leziuni sub piele, care fac tenul aspru la pipăit, pot apărea atunci când schimbi rutina și încerci un nou produs cosmetic. Acordă o săptămână, două tenului tău, ca să se adapteze la noul produs, și sunt șanse mari ca punctele albe să dispară așa cum au apărut. Dacă acest lucru nu se întâmplă înseamnă că produsul nu ți se potrivește.
5. Fața „te strânge“
Folosirea unor produse de curățare nepotrivite poate înlătura agresiv uleiurile naturale de protecție a pielii, provocând deshidratare, iritație și uscăciune, și de aici senzația că fața te strânge. Dermatologii recomandă căutarea unor produse demachiante fără alcool, cu pH neutru, care să curețe delicat tenul.
6. Tenul devine gras
Pielea grasă poate fi ceva obișnuit pentru unele persoane, dar dacă tenul tău nu e de obicei uleios, probabil e de vină un produs cosmetic. Pielea conține un strat natural de ulei care acționează ca o barieră protectoare, astfel încât, atunci când loțiunile de curățare îndepărtează acest strat, pielea intră imediat într-un mod de reparare și produce sebum în exces, pentru a compensa daunele. Combate această problemă alegând produse care să asigure curățarea fără a usca excesiv tenul. O mască cu nămol aplicată o dată pe săptămână va absorbi excesul de grăsime.
7. Fața „arde“
Ține cont că unele produse cosmetice, în special cele exfoliante, pot crea o ușoară senzație de arsură, dar aceasta nu trebuie să fie puternică și nu trebuie să persiste. Dacă se întâmplă acest lucru și apar și umflături, renunță imediat la acel produs.
8. Tenul se usucă și se descuamează
Dacă observi că tenul se usucă în exces și apar „cojițe“, este timpul să schimbi ceva. Produsele de peeling și de curățare a feței conțin adesea acizi puternici care pot ataca pielea. E bine să folosești produse exfoliante care conțin doar un singur acid sau o combinație de acizi de concentrație scăzută.
9. Îți apar coșuri
Unele ingrediente, cum ar fi oxybenzonul, pot bloca porii, agravând problema tenului predispus la erupții acneice. Pentru a evita acest efect nedorit, verifică etichetele înainte de achiziție și asigură-te că produsele cosmetice pe care alegi să le folosești sunt noncomedogenice.